Skip to main content


De Twentse Zorg Centra in haar kracht, voor haar cliënten.

Wat is er mooier dan 110 woongroepen, met ieder gemiddeld 12 cliënten, meer plezier en aandacht te geven? Dit hebben wij, als F2Connect, samen met de zorgmedewerkers en medewerkers van het facilitair bedrijf van De Twentse Zorg Centra (DTZC) mogen realiseren!

Hoe? Door alle woongroepen zelf te laten bepalen hoe zij om willen gaan met de dagelijkse services. Zij mogen zelfstandig gaan koken, gaan wassen, samen schoonmaken, zelf het tuinonderhoud plegen en zij kunnen alle andere services zelf verzorgen met de groep.

De visie van DTZC naar meer participatie en autonomie werd meteen omarmd en was op sommige groepen zelfs al uitgevoerd. Maar de visie werd ook meteen omgedoopt naar Services met een hoofdletter “S”. Als start kreeg iedere woongroep eigen middelen zoals een eigen huishoudbudget, eigen apparatuur en een iPad. Met deze iPad kunnen de groepen zelf hun bestellingen plaatsen bij speciaal hiervoor geselecteerde leveranciers voor eten en drinken, schoonmaak, tuinonderhoud etc.

Het is voortaan geheel aan de groep om zelf te bepalen hoe zij alle activiteiten van schoonmaak, tot en met eten en drinken organiseren. Maar ook bepalen zij zelf, samen met de cliënten, wat zij inkopen bij lokale winkeliers en wat zij tot aan de deur te laten verzorgen door vaste leveranciers.

Bovenstaande Services klinkt precies ZOALS THUIS en werkt tot op de dag van vandaag nog steeds zoals bij iedereen thuis. Weg met de bureaucratisering, weg met alle regeltjes. Door het goed regelen van systemen, is het uiteraard wel ondersteund door het facilitair bedrijf en de inkoopfunctie zodat cliënten en de zorg, hier geen last van ondervinden.

Voor F2Connect was dit een van de pareltjes van opdrachten. Van strategie tot uitvoering, van budget tot een lekkere warme maaltijd en schone was(voorzieningen).