Skip to main content

Ketenoptimalisatie

Meer ruimte voor
zorginhoud en regie
op de (maak)keten

 • Patiëntenlogistiek
 • Goederenlogistiek
 • Productieverbetering
 • Capaciteitsmanagement
Wij helpen zorgorganisaties regie te nemen over ketenoptimalisatie vraagstukken en de bijbehorende faciliteiten zoals ICT zodat zorgprofessionals weer kunnen focussen op de zorg. Door efficiëntie in de keten te verbeteren, realiseren zorgorganisaties aanzienlijke kostenbesparingen in de gehele organisatie.

Uitdagingen in de zorg op het gebied van ketenoptimalisatie

 • Expertise
  Er is beperkte integrale deskundigheid binnen de zorg aanwezig op het terrein van ketenoptimalisatie.

 • Toegevoegde waarde
  Er zit te veel druk op het beperken van kosten en te weinig focus op de toegevoegde waarde van diensten en producten voor de zorg.
 • Transparantie
  Inzicht in de keten is beperkt of ontbreekt. Waar ligt wat aan voorraad?

 • Capaciteit denken
  Er wordt te weinig geacteerd op feiten. Zoals het afstemmen van personele inzet en benodigde materialen op de bedbezetting.

Kansen in de zorg op het gebied van ketenoptimalisatie

F2C_Transformerend Ketenoptimalisatie | F2Connect
Reduceer logistieke taken. Verhoog productiviteit in primaire proces

De aanwezigheid van voldoende benodigde materialen en voorzieningen voor het behandelen van patiënten en cliënten is dé voorwaarde voor het leveren van goede zorg. Zorgprofessionals besteden gemiddeld 20% aan oneigenlijke taken, zoals administratie, inkoop en bestellen. Structureel herverdelen van oneigenlijke taken is een oplossing die bijdraagt om de toegankelijkheid en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Bovendien voorkom je hiermee het opslingereffect dat ontstaat in de Supply Chain door een gebrek aan informatie en synergie binnen de keten.

F2C_Doelgericht Ketenoptimalisatie | F2Connect
Van eenzijdige kostenfocus naar focus op zorgwinst.

Total Cost of Ownership (TCO) en Total Value of Ownership (TVO) gaan hand in hand. Om onderscheidend te zijn moeten zorgorganisaties waarde leveren die verder gaat dan positieve patiëntresultaten. TVO bouwt hierop voort door de beste resultaten voor het héle zorgsysteem te creëren gedurende de levensduur van een oplossing. Door beide te analyseren benadruk je de ware reden van een investering; toegevoegde waarde creëren.

F2C_Supply_Chain Ketenoptimalisatie | F2Connect
Reduceer verspilling door betere samenwerking

Verschillende afdelingen weten vaak niet van elkaar wat ze op voorraad hebben. Er zijn verschillende soorten artikelen, bestelwijzen, systemen en verantwoordelijkheden liggen bij meerdere personen per afdeling. Wanneer er inzicht is in het verloop van artikelen en in wat er wanneer wordt besteld, kan hierop worden gestuurd, reduceer je verspillingen en zorgmedewerkers kunnen zich meer richten op zorg.

Ketenoptimalisatie Toolbox

Om alle resources zo goed mogelijk om de cliënt heen te organiseren is het belangrijk om strategie goed te verbinden aan de operatie. Deze integrale benadering ondersteunt F2connect met een toolbox op 3 niveaus:

Hoe wij kunnen helpen

Door onze pragmatische visie en aanpak omtrent veranderingsmanagement in combinatie met onze toolboxen helpen wij zorgorganisaties om regie te nemen op de keten. Samenwerken is ‘key’. Daarom zijn onze verandertrajecten altijd maatwerk en komen ze altijd tot stand door betrokken mensen uit de organisatie zelf.

Meer weten?

Benieuwd wat F2Connect voor jouw organisatie kan betekenen?
Wij denken graag vrijblijvend met je mee.
Stuur een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.